Παρουσίαση

Cartopsis σημαίνει χαρτογραφική ματιά στον κόσμο. Με έδρα τη Γαλλία, στερεωμένη στις επιστημονικές μεθόδους της γεωγραφίας, η Cartopsis ακολουθεί τη γαλλική χαρτογραφική σχολή σκέψης. Έμπνευσή της, η κλίμακα, εργαλείο εστίασης και σημείο αναφοράς. Τροφός της, οι προσωπικές εμπειρίες σε ιδιωτικούς, κρατικούς και διακρατικούς φορείς, που ενίσχυσαν τη πεποίθηση ότι η χαρτογραφική αντίληψη αποτελεί ουσιώδες εργαλείο μετασχηματισμού της πραγματικότητας.

 

Η Cartopsis τίθεται πλέον στην υπηρεσία σας για να δημιουργήσει θεματικούς χάρτες γεωγραφικών δεδομένων. Οι χαρτογραφικές αναπαραστάσεις αυτές, αποτέλεσμα επιστημονικής και τεχνικής επεξεργασίας, επιτρέπουν τη διαχείριση, την ανάλυση και τη μετάδοση πληροφοριών που συνδέονται με το χώρο.

 

Η Cartopsis προσφέρει χαρτογραφικές απεικονίσεις σε τρεις γλώσσες (ελληνικά, γαλλικά, αγγλικά) και απευθύνεται σε εκδότες και δημοσιογράφους, ακαδημαϊκούς φορείς και ερευνητικά ιδρύματα, φορείς της δημόσιας διοίκησης, καθώς και στους επαγγελματίες και στις επιχειρήσεις που καλούνται να επεξεργαστούν γεωγραφικά δεδομένα.

 

Η Cartopsis εξασφαλίζει επαγγελματική χαρτογραφία, σεβόμενη τις αρχές της γραφικής σημειολογίας, προσαρμοσμένη στις εκάστοτε ανάγκες του χρήστη, καθώς και μεγάλη ευελιξία.

Βιογραφικό

Δημήτρης Παπαμιχαήλ

Ο Δημήτρης Παπαμιχαήλ είναι γεωγράφος με ειδίκευση στη γεωπολιτική των υδρογονανθράκων. Διαθέτει μεταπτυχιακό στην εδαφική ανάλυση από το Πανεπιστήμιο της Σορβόννης στο Παρίσι και στις πολιτικές της ενέργειας από το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο της Αγίας Πετρούπολης. Έχει εργαστεί στον ελληνικό στρατό, στο ευρωπαϊκό κοινοβούλιο και στον χώρο των εκδόσεων, σε διάφορες θέσεις.

 

Η χαρτογραφία του Δημήτρη Παπαμιχαήλ επικεντρώνεται στην αναπαράσταση γεωπολιτικών δεδομένων, όπως συρράξεις, οικονομικές σχέσεις και πληθυσμιακά δεδομένα μεγάλης κλίμακας. Μέσα από τις επαγγελματικές του εμπειρίες, διευρύνει διαρκώς τους θεματικούς τομείς των χαρτογραφικών του δοκιμίων.

Εξειδικευμένος συνεργάτης

Νικόλας Δημητριάδης

Ο Νικόλας Δημητριάδης είναι ιστορικός και σχεδιαστής. Σπούδασε Αρχαιολογία και Νεώτερη Ελληνική Ιστορία στο Πανεπιστήμιο Αθηνών. Εργάζεται στον εκδοτικό χώρο ως σχεδιαστής και επιμελητής εκδόσεων. Ασχολείται παράλληλα με την αρθρογραφία, την εικονογράφηση, τη γελοιογραφία και τη συγγραφή.

 

Από το 2010 δημοσιεύει τακτικά σε διάφορα πολιτικά έντυπα. Στις μελέτες του συνδυάζει την ανάλυση με τη δημιουργία χαρτών και γραφικών αναπαραστάσεων (Infographics).